Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ας μιλήσουμε για τα κουτάβια!!


BICHON MALTAISE Ράτσα: Μαλτεζ,  Mίνι

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κεντρική λεκάνη της Μεσογείου, Ιταλία.
Καταγωγή: Κεντρική Μεσογειακή Περιοχή
Αιγίδα: Ιταλία
Κατάταξη FCI: Το μαλτεζ κατατάσετε στην ομάδα 9 Συντροφιάς και Σκύλοι Toy - Τομέας 1: Μπισόν και σχετικές φυλές
Ιστορία: Αν και το Μαλτέζ οφείλει το όνομά του στην Μάλτα δεν είναι σίγουρο ότι εμφανίστηκε εκεί πρώτη φορά.Τα μαλτεζ είναι πολύ παλιά ράτσα που έχει εμφανιστεί στην αρχαιότητα σε Αίγυπτο και Ελλάδα. Ήταν πολύ αγαπητό στην Αυλή της βασίλισσας Ελισάβετ Α. Χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγάει τα τρωκτικά στις παραθαλάσσιες πόλεις της Μεσογείου.

Περιγραφή του Μαλτεζ

Σε αυτά τα μικρά σκυλιά (μαλτέζ μινι) το ύψος κυμαίνεται από 20 μέχρι 25 εκ. και ζυγίζουν από 3 μέχρι 4 κιλά. Το καθαρό άσπρο τρίχωμα είναι πολύ μακρύ σε ολόκληρο το σώμα, παντελώς ίσιο και στερείται υποστρώματος. Τα αυτιά κρέμονται ίσια, κοντά στις πλευρές του κεφαλιού.
Γενική Εμφάνιση Του Μαλτεζ: Μικρού μεγέθους, με κάπως μακρύ σώμα. Καλύπτεται από πολύ μακρύ λευκό τρίχωμα, είναι πολύ κομψό και έχει ένα περήφανο και ξεχωριστό κεφάλι.
Χαρακτήρας Του Μαλτεζ: Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια και αν αισθανθεί απειλή θα αμυνθεί με γαβγίσματα και δαγκώματα. Εκπαιδεύεται εύκολα.

Προβλήματα Υγείας για ενα μαλτεζακι

Προδιάθεση για εγκαύματα από έκθεση στον ήλιο, προβλήματα στο δέρμα, στο αναπνευστικό, στα μάτια και στα δόντια και στο μηροκνήμιο. Ορισμένα μπορεί να είναι δύσκολο να ταϊστούν λόγω αδύναμης πέψης. Μπορεί να κρυολογήσουν εύκολα και δεν αισθάνονται καλά στο ζεστό καιρό. Τα Μαλτέζ πρέπει να μένουν μακριά από υγρασία.

Άσκηση ενος Μαλτεζ

Τα Μαλτεζ χρειάζονται μία καθημερινή βόλτα.

Το παιχνίδι θα φροντίσει για ένα μεγάλο μέρος της ανάγκης τους για άσκηση, ωστόσο, όπως με όλες τις φυλές, το παιχνίδι δεν καλύπτει το βασικό ένστικτό τους να περπατούν έξω. Σκυλιά που δεν πηγαίνουν καθημερινές βόλτες θα αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς. Παραμένουν παιχνιδιάρικα μέχρι τα γεράματά τους.

Τα μαλτεζ είναι πολύ ζωηρά μέσα στο σπίτι.

Διάρκεια Ζωής ενος Μαλτεζ

Περίπου 15 ή παραπάνω χρόνια. Μπορεί να ζήσει μέχρι 18, αλλά είναι σημαντικό να το κρατάτε μακριά από υγρασία.

Καλλωπισμός ενος Μαλτεζ

Το καθημερινό ξέμπλεγμα και βούρτσισμα είναι σημαντικό αλλά να κάνετε ήπιες κινήσεις, καθώς το τρίχωμα είναι πολύ μαλακό. Να καθαρίζετε τα μάτια καθημερινά για να προλαμβάνετε τις κοκκινίλες και να καθαρίζετε το υπογένειο μετά από κάθε γεύμα για τον ίδιο λόγο. Να καθαρίζετε τα αυτιά και να τραβάτε τις τρίχες που μεγαλώνουν μέσα στον ακουστικό πόρο. Τα μαλλιά πάνω στο κεφάλι συχνά πιάνονται κότσος για να μην μπαίνουν στα μάτια.

Το Μαλτέζ μαδάει λίγο έως καθόλου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πρίν την απόκτηση κάποιου μαλτεζ

Το Μαλτέζ είναι μία ράτσα που του αρέσουν τα χάδια.

Καθημερινά χρειάζονται καθαρισμό τα μάτια και τα αυτιά ενώ το τρίχωμα βούρτσισμα και συχνό λούσιμο. Έχει προσαρμοστεί στη ζωή της πόλης και πρέπει να κοιμάται μέσα στο σπίτι. Υποφέρει με την πολλή ζέστη και την υγρασία. Χρειάζεται μέτρια ποσότητα τροφής και μέτρια άσκηση.

Video απο το Dogcenter.gr | Maltese - Μαλτεζ

Δείτε ακόμα περισσότερα βίντεο..  Video2     Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου